הפרויקטים שלנו
הפרויקטים שלנו הם הדרך שלנו להגיע ליעדים שהצבנו לעצמנו.
הפרויקטים של עמותת ״באר שובע״ מתחדשים ומשתפרים באופן קבוע,
והם תמיד מכוונים למטרה שלנו לצמצם את חוסר הביטחון התזונתי
בעזרת קהילה חזקה.
המסעדה הקהילתית
מסעדת באר שובע חרטה על דגלה לספק מזון חם, בריא וטעים לכל אדם, ללא שאלות וללא הבדלי דת, גזע ומין. המסעדה פתוחה כל ימות השבוע לישיבה במקום, ומספקת לסועדים גם ארוחות ארוזות לסופי השבוע. הארוחה במסעדה הקהילתית כוללת תמיד מנה בשרית, תוספת, סלט, מרק ולחם. התפריט נבנה בתהליך שבו השתתפו סועדים בקבוצת מיקוד לצד תזונאית מקצועית, והוא מותאם לצרכים התזונתיים המומלצים, לצד העדפות הסועדים עצמם.
בסך הכול המסעדה מספקת כ-90,000 ארוחות חמות לנזקקים בשנה. בנוסף, המסעדה מספקת ארוחות חמות לילדים ונוער בסיכון בבאר שבע והסביבה, שמגיעות אליהם באמצעות מוסדות החינוך שלהם.
חבילות מזון ומבצעי חגים
עמותת באר שובע בשיתוף עם עמותת 'לתת' מחלקת 100 חבילות מזון על בסיס חודשי למשפחות הזקוקות להן בשגרה, שמופנות אלינו על ידי מחלקת הרווחה בבאר שבע. בתקופות החגים אנו נותנים מענה לפניות הרבות שמגיעות אלינו, ומחלקים סלי מזון לחג למאות משפחות. בסך הכול עמותת באר שובע מחלקת אלפי חבילות מזון בשנה.
משפחות שזקוקות לסלי מזון הן משפחות שצריכות גם יד מושטת והזדמנויות לצאת ממעגל התמיכה. הקשר שלנו עם המשפחות והאמון שנרקם דרך מבצעי החגים וסלי המזון לאורך השנה מאפשר לנו גם להנגיש להם הזדמנויות להתפתחות אישית, ולעודד עצמאות כלכלית.
נמ"ש - נשים מובילות שינוי
תוכנית נמ"ש היא תוכנית פיתוח מנהיגות לנשים שסבלו מחוסר ביטחון תזונתי. במסגרת התוכנית, נשים שנתמכות על ידי גורמי רווחה ועמותות עוברות תהליך אישי וקבוצתי של העצמה ומנהיגות, פיתוח תחושת מסוגלות וביטחון עצמי, פיתוח יזמות והובלה חברתית.
לאורך הפעילות 80% מהמשתתפות יצאו מרשימות הרווחה, והתפתחו כלכלית ואישית. מנשים נתמכות הן הפכו לנשים חזקות, מובילות, מנהיגות, שמתנדבות למען הקהילה ומובילות שינוי חברתי אמיתי. הן ממשיכות לסחוף אחריהן נשים נוספות במצבן ולייצר שינוי בחברה.
ידיד לקשיש
תוכנית "ידיד לקשיש" מייצרת מענה הוליסטי לכל קשיש על פי צורך אישי, וכוללת סל רחב: הזנה, ייעוץ משפטי וסיוע במיצוי זכויות, סדנאות תזונה, פעילויות תרבות, חגים וטיולים, וסיוע על פי חליפה אישית בצרכים משתנים כמו תיקונים קלים בבית, ייעוץ והפגת בדידות.
הפגת בדידות – למה זה חשוב? מחקרים מלמדים כמעט אחד מכל שני קשישים בישראל מדווח על בדידות, ואחד מכל עשרה קשישים מרגיש שאין לו על מי לסמוך בשעת משבר או מצוקה. כמעט שליש מהקשישים מדווחים כי הם מדוכאים. קשישים חסרי ביטחון תזונתי סובלים פעמיים: גם מצורך מתמיד להתמודד עם איום הרעב, וגם עם הבדידות והשלכותיה. בזכות התוכנית, קשישים חסרי ביטחון תזונתי זוכים למעטפת קהילתית מחבקת, שמהווה "מזון לגוף ולנשמה".
קידום תעסוקה
לצד הסיוע לטווח המיידי יש לתת לאנשים הזדמנויות וכלים לשפר את מצבם גם לטווח הארוך. עצמאות כלכלית היא יעד עבור מי שיש לו פוטנציאל השתכרות, ואנו שואפים לעזור לכל אחד למצות את הפוטנציאל שלו.
מתכון להצלחה – תוכנית תעסוקתית ופיתוח אישי לנשים ממעגל הרווחה שיש להן פוטנציאל תעסוקתי. נשים מקהילת באר שובע הנתמכות כיום על ידי גורמי רווחה ועמותות, רוכשות כלים ומיומנויות בתחום הקולינריה: בישול , ניהול מטבח, הגשה ועוד. במקביל הן עוברות תהליך אישי וקבוצתי של העצמה, פיתוח תחושת מסוגלות וביטחון עצמי . בתום תקופת ההכשרה מתקיים תהליך של ליווי ותמיכה במסע למימוש עצמי ולעצמאות כלכלית.
תיירות חברתית
כחלק מתוכנית ההתפתחות של המסעדה והגברת המעורבות של כלל הקהילה, אנו מזמינים קבוצות ומבקרים פרטיים להגיע אל המסעדה לארוחה חברתית. הארוחה מתקיימת לאחר שעות הפתיחה המיועדות לסועדים, כך שהמסעדה כולה עומדת לרשות הקבוצה. המגיעים יכולים להנות מארוחת צוהריים בריאה וטרייה, להיפגש עם מתנדבים, לדבר עם פעילים קהילתיים ולהכיר מקרוב את העשייה החברתית. ניתן לשלב סדנאות ופעילויות גיבוש ולייצר באופן זה חוויה מגבשת, מיוחדת וערכית, שכל הכנסותיה – תרומה לקהילה.
לפרטים נוספים ויצירת קשר
מרכז לביטחון תזונתי
מרכז פעילות המספק מענים נרחבים לתמיכת נשים שנמצאות בחוסר ביטחון תזונתי ולהוצאתן ממעגל העוני. המרכז מספק מענים איכותיים לנשים בעלות פוטנציאל שיקומי, ובהם: הכשרות וסדנאות העצמה, קורסים מקצועיים, סדנאות תעסוקה, תמיכת תהליך חיפוש העבודה, הכוונה וסיוע בהשמה, ליווי אישי במגוון נושאים וחיבור למענים קהילתיים למגוון האתגרים האופייניים לאוכלוסייה זו. בנוסף, המרכז מחבר בין מענים שונים שקיימים כיום בקהילה – מתנדבים, ארגונים ארציים וגופי רווחה – ובין נשים חסרות ביטחון תזונתי שמתקשות למצות את זכויותיהן או להיעזר במסגרות הסיוע הקיימות.
מודל המרכז לביטחון תזונתי מבוסס על יותר מ-20 שנות ניסיון שלנו בהפעלת שירותים לנשים שנלוו לפרויקט המסעדה הקהילתית. במהלך השנים זיהינו שבמקרים רבים נשים חסרות ביטחון תזונתי נדחקו למצבן בשל נסיבות חיים וסביבה שלא אפשרו להן למצות את הפוטנציאל התעסוקתי שלהן. נוכחנו לדעת שלעתים די בדחיפה קלה ועידוד כדי שהנשים יתחילו להאמין בעצמן ויפעלו כדי לצאת ממעגל התמיכה. ההצלחות הובילו לפיתוח מודל פעילות בעל אימפקט גבוה על אוכלוסיות חסרות ביטחון תזונתי, לשבירת מעגל העוני ויציאה מתלות לעצמאות.
הרשמו לניוזלטר שלנו
מידע ועדכונים על הפעילות שלנו